Moeiteloos je eigen website beginnen en registreren

Opzoek naar een passende domeinnaam

Je bent een particulier of een bedrijf en wilt graag gaan starten met je eigen website. Waar moet je dan allemaal aan denken? Allereerst moet je gaan nadenken over een passende en eenvoudig te onthouden domeinnaam. Een domeinnaam bestaat niet alleen uit een naam, die een goede omschrijving geeft van het product, de dienst of het verhaal wat je wilt aanbieden, maar ook uit een extensie.

Welke domeinextensie kan je kiezen?

Bij het kiezen van een extensie kan je kiezen uit 2 verschillende groepen, namelijk de groep met extensies gericht op verschillende landen of de algemene extensies. Elke extensie is gericht op een doelgroep en heeft daardoor bepaalde voor- en nadelen. Dus zoek goed uit welke doelgroep het best bij jou past. Ook kan je er natuurlijk voor kiezen om je website met meerdere extensies te registreren.

Registreren en beheren van je domeinnaam

Heb je een ideale domeinnaam of een aantal namen gekozen dan zal je deze moeten registreren en beheren bij een domein provider of hosting provider. Vaak wordt gekozen voor een hosting provider, zodat je gelijktijdig je domeinnamen en je website(s) bij dezelfde provider kan beheren.

Welke hosting provider kies je?

Je zou kunnen  kiezen voor het in 2003 opgerichte innovatieve bedrijf Transip, Nederlands grootste hosting provider. Hier vind je namelijk altijd, tussen de 450+ domeinextensies, de extensie die voor jou doelgroep geschikt is. Tevens kan je hier gebruik maken van een van de webhosting pakketten om jouw website of websites razendsnel te beheren.

Meer domeinnamen beheren en registreren

Vaak begin je met het registreren en beheren van enkele domeinnamen. Maar stel dat je steeds succesvoller en groter wordt en het aantal domeinnamen wilt uitbreiden dan bestaat de mogelijkheid om de groter wordende hoeveelheid, bij de reeds genoemde hosting provider, met VPS met Odin Plesk te beheren.

Dit vind je misschien ook leuk...