Een website laten maken online: nieuw en goed

webdesign!Het realiseren van een site kan op een aantal verschillende manieren. Allereerst kunt u natuurlijk zelf het heft in handen nemen en een online adres registreren (een bepaalde url). Vervolgens vult u dit adres met uw website, gevuld met content. Een andere manier is het uitbesteden van het maken van je website. Een derde en nieuwe optie: een website laten maken online. Wat houdt het website laten maken online in en wat zijn de voordelen?

Website laten maken online

Het klinkt natuurlijk een beetje vreemd: een website laten maken online. Een website is natuurlijk een online fenomeen en het lijkt dus logisch dat dit online gebeurt. Dat is echter niet helemaal het geval. Op het moment dat je er voor kiest om je website door een andere partij te laten maken, worden de ‘schetsen’ niet per se op het internet gemaakt. Het kan zelfs zo zijn dat je hele website offline gebouwd wordt, alvorens het de wereld in geslingerd wordt via het internet.

Verschil

Maar wat is dan het verschil tussen het website laten maken online en de andere opties? Bij het website laten maken online bouw je je website in feite in software die op het internet te vinden is. Alle content wordt dus direct opgeslagen op het net en op het moment dat je website af is, kan hij direct de lucht in. Het is een nieuw initiatief en ook een goed initiatief, in mijn ogen. Het vergroot de mogelijkheden voor het zelf realiseren van een website. Wel binnen bepaalde kaders, maar de keuzes die gemaakt kunnen worden zijn eindeloos.

Dit vind je misschien ook leuk...