Digital signage levert resultaat op

Digital signage is helemaal hip en hoewel het begrip misschien niet meteen een belletje bij je doet rinkelen ben jij er beslist ook al mee in aanraking gekomen. Digital signage is een dynamisch communicatiemedium waarbij altijd gebruik gemaakt wordt van beeldschermen. Op deze schermen wordt met behulp van diverse soorten content de aandacht van de kijker getrokken zodat deze zich niet hoeft te vervelen als hij ergens staat te wachten.

Hoe werkt digital signage?

Digital signage kent verschillende soorten content: video en automatisch gegeneerde nieuwsberichten die live zijn afgewisseld met tekst en afbeeldingen. Als je als winkelier een beeldscherm in je etalage plaatst zullen klanten al snel geneigd zijn stil te blijven staan om te kijken wat erop te zien is. Je kunt er als winkelier bijvoorbeeld voor kiezen te laten zien wat voor producten je verkoopt maar het is ook uitermate geschikt om nieuwe producten te tonen. Als je dit steeds weer aanpast zullen mogelijke klanten ook vaker kijken en naar binnen komen.

Digital signage in de winkel

Eenmaal in de winkel zelf kun je nog meer voorbeelden van digital signage tegenkomen. Denk bijvoorbeeld eens aan een scherm waarmee je zelf een bepaald product kunt uitzoeken en bestellen. Dit vinden klanten ook vaak prettig omdat ze het gehele proces zelf in de hand hebben.

Digital signage in de wachtruimte

Ook in wachtruimtes van bedrijven en instellingen wordt vaak gebruik gemaakt van digital signage. Denk hierbij aan de schermen die er hangen en waarop je als wachtende bijvoorbeeld informatie kunt lezen over onder andere de wachttijden, de aanwezige artsen maar ook over de tijden waarop de bus vertrekt en dit allemaal afgewisseld met het laatste nieuws en het weerbericht. Zo wordt het saaie wachten wat aangenamer gemaakt en pik je intussen ook nog de nodige informatie op.